Help

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van VIND Bestuursrecht? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de online handleiding.

Liever een persoonlijke instructie? Onze trainers komen graag bij u langs. Maak een afspraak voor een gratis gebruikerstraining via 070 378 98 80 of per e-mail.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie via vindbestuursrecht@sdu.nl.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen neemt u contact op met onze servicedesk via 070 - 378 98 80 of per e-mail.

De kennisbank op proef?
De informatie op VIND Bestuursrecht is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.Wie jarig is, trakteert

25 jaar Awb en JB

JB select symposium

Dit jaar bestaat niet alleen de Awb 25 jaar, ook Jurisprudentie Bestuursrecht (JB) viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. 

Op 27 september a.s. wordt tijdens het Jubileumsymposium JB naar de toekomst van de Awb gekeken vanuit ieder perspectief van de trias: "De Awb klaar voor de toekomst?". Deelnemers ontvangen dan ook de prachtige jubileumeditie van JB Select!

Meer informatie


Burgemeester Veldhoven vaardigde ten onrechte noodbevel voor demonstratieverbod uit

23 aug 2019

De burgemeester van Veldhoven mocht een conferentie voor een aan de Eritrese regering gelieerde jongerenorganisatie niet verbieden met een noodbevel. Hij had meer informatie moeten inwinnen om te beoordelen of de situatie te beheersen was en of de conferentie met extra maatregelen toch door had kunnen gaan. Dat staat in een uitspraak van de Afdeling van 21 augustus 2019. De Afdeling volgt met dit oordeel een eerdere uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant.

Nieuw en geactualiseerd

Thematisch commentaar: Wet openbaarheid van bestuur
Artikelen 9:6 t/m 9:12a Awb door A. Meulenaar en M. Ruitenburg
Artikelen 8:55b t/m 8:55f Awb door R. Molenaar-Wingens

Meer wijzigingen

Sdu Publicatiediensten

sdu_banner Publicatiediensten 468x60 (002)

Lees meer