Help

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van VIND Bestuursrecht? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de online handleiding.

Liever een persoonlijke instructie? Onze trainers komen graag bij u langs. Maak een afspraak voor een gratis gebruikerstraining via 070 378 98 80 of per e-mail.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie via vindbestuursrecht@sdu.nl.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen neemt u contact op met onze servicedesk via 070 - 378 98 80 of per e-mail.

De kennisbank op proef?
De informatie op VIND Bestuursrecht is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.

Start onderzoek Nationale ombudsman naar knelpunten burgerinitiatieven

10-10-2017

De Nationale ombudsman start een onderzoek naar knelpunten bij burgerinitiatieven. Bij burgerinitiatieven krijgen burgers in meer of minder mate met gemeente, waterschap of provincie te maken. De Nationale ombudsman wil in kaart brengen wat de knelpunten zijn waar burgers tegenaan lopen bij de overheid en uitgangspunten formuleren voor wat burgers van de overheid mogen verwachten.

Burgerinitiatieven
Bij burgerinitiatieven gaat het om initiatieven van burgers zoals het zelf inrichten van de publieke ruimten, het bewaken van veiligheid in de wijk, het op zich willen nemen van opvang van asielzoekers of het vervoeren van ouderen uit het dorp naar het ziekenhuis. Burgerinitiatieven worden door de ombudsman opgeroepen een vragenlijst in te vullen om een beeld te krijgen van de ervaringen van initiatiefnemers met overheidsinstanties.

Vervolgonderzoek
De ombudsman zal een aantal initiatieven selecteren voor een vervolgonderzoek. Er zullen in oktober en november 2017 interviews worden gehouden met de initiatiefnemer, de betrokken overheidsinstantie en eventuele andere betrokkenen bij het burgerinitiatief. Begin 2018 is het onderzoek afgerond. De resultaten worden op www.nationaleombudsman.nl gepubliceerd.

Bronnen: Nationale ombudsman, 9 oktober 2017.

Van: Sdu OpMaat Bestuursrecht nieuws.

Terug